resident evil village hra na ps5

Mercenaries mod je zpět v Resident Evil Village

17. 4. 2021
Zdroj náhledu: igdb.com

K víkendové slevě na hry od Capcom, která probíhá na platformě Steam, se ještě přidá další dobrá zpráva. Touto novinkou, která sklidila velmi kladný ohlas, je návrat proslulého Mercenaries režimu. Capcom to oznámil ve své poslední zprávě o očekávané hře Resident Evil Village. Mercenaries režim je označován jako rychlý arkádový mód (tedy konkrétně „long-running action arcade mod“,), ve kterém v podstatě likvidujete všechno, co vám přijde do cesty, a to ve svižném akčním tempu. 

Tento mód byl velice populární napříč sérií, a to zejména v Resident Evil 5 a Resident Evil 6 – zásluhu na tom měla i podpora multiplayerové kooperace. Bohužel však Mercenaries režim nebyl implementován do Resident Evil 7 a následných remaků Resident Evil 2 a 3, což se odrazilo na silně negativních reakcích herní komunity. Ředitel Morimasa Sato pak několika zprávami stručně oznámil návrat této oblíbené součásti hry.

Zdroj: igdb.com

Dobrý obchod, který má vše potřebné

Novinkou v Mercenaries režimu je obchod The Duke's Emporium, do kterého máte přístup mezi oblastmi a ve kterém můžete nakupovat a následně také vylepšovat – upgradovat vaše zbraně.

The Duke's Emporium má tři kategorie, a to kategorii Supplies – tedy zásoby a doplňky –, Gunsmithy, která bude sloužit na nákup zbraní, a The Duke's Purse, který bude dle předběžných informací sloužit jako možnost prodeje věcí, abyste získali prostředky pro nákup do Supplies a Gunsmithy. Upgradovací menu v kategorii Gunsmithy vypadá velmi podobně jako je tomu v RE4.

Stejně jako v předchozích dílech, i v Resident Evil Village bude Mercenaries režim pěkně rychlý a akční. Na vyčištění oblasti máte omezené množství času a samozřejmě i omezený počet nábojů, takže musíte mířit přesně a postupovat efektivně. Pokud se vám však povede Combo-kill, tedy zabití více nepřátel najednou, dostanete bonusové body a ještě trochu času k dobru.

V první osobě to jde líp..

Mercenaries režim budete samozřejmě hrát v první osobě, stejně tak jako je tomu i u základní hry Resident Evil Village. Dostupný bude také strom schopností, který umožní určité pasivní buffování nebo, chcete-li, posílení určitých atributů. Mezi tyto atributy se bude řadit například rychlejší přebíjení brokovnice, větší poškození u pistole apod. Zatím bohužel nejsou známy informace, zda tento mód nabídne kooperaci. Krátká ukázka Mercenaries režimu je pak na oficiálním youtubovém kanálu hry.

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.