Age of Wonders 4 – úvodka

Byl oznámen nový díl série Age of Wonders

20. 1. 2023
Zdroj náhledu: igdb.com

Společnost Paradox Interactive a vývojářské studio Triumph Studios oznámily Age of Wonders 4 devět let po vydání předchozí hry. Hra kombinuje tahové souboje se strategickými RPG prvky a hráči si mohou vytvořit říši podle svých představ tím, že do svého lidu přimíchají různé kulturní rysy, které se později projeví v boji. Trochu podobně, jako se to děje v sérii Civilization.

Triumph také slíbil intenzivní úroveň voleb a důsledků, které mohou mít dopad i na pozdější fáze hry. Do hry byly také přidány náhodné události a konfigurace světa, které se snaží udržet svěží atmosféru se záměrem učinit Age of Wonders 4 nekonečně znovuhratelným titulem.

Bylo oznámeno i datum vydání, a to 2. května 2023, přičemž Age of Wonders 4 vyjde na PlayStation 5, Xbox Series X a S a PC.

František Hampl

K prvním hrám přičuchl už ve školce, ale do hraní ho pořádně až na základce vtáhla první Mafie, druzí simíci a třetí Heroes of Might and Magic. Hry ho od té doby nepustily, PC velice rychle doplnil „PSPéčkem“, od kterého přesedlal k větším konzolím, a dnes už je hrdým konzolistou. Jeho hlavním zájmem jsou příběhové adventury a RPGčka, ale nepohrdne ani dobrou strategií či karetkou. Pokud nepřebývá ve svém hráčském doupěti plném Lega a deskovek, tráví nejvíce času v kině a na farmačce.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.