Legue of Legends - úvodní

Riot deaktivuje obecný chat /all ve hře League of Legends

14. 10. 2021
Zdroj náhledu: Riot Games

V reakci na narůstající problémy ohledně chování hráčů ve hře League of Legends od nové aktualizace 11.21 Riot vypne v automaticky sestavených frontách obecný chat /all.

Doposud se většina práce Riotu na systémech reagujících na chování hráčů v roce 2021 soustředila pouze na nečinnost a úmyslné umírání ve hře, ale hráči si čím dál více stěžovali, že velkým problémem jsou také slovní útoky. Riot oznámil, že pracuje na řadě změn, které toto budou systematicky řešit, ale jedné přímé změny si všimneme již brzy, a sice již v příští aktualizaci 11.21, ve které vypnou obecný chat /all.

Přestože tento chat může být také zdrojem zábavných interakcí mezi týmy, negativní interakce momentálně převažují nad těmi pozitivními. Dopad této změny bude Riot vyhodnocovat na základě nahlášených slovních útoků, míry postihů a přímé vazby od hráčů. Obecný chat je však to jediné, co Riot vypne, nepřátelé budou stále moct vidět vaše gesta a mistrovství šampionů. Chat na pozápasové obrazovce se bude pořád odehrávat mezi oběma týmy. Spojenci se pořád budou moci vzájemně koordinovat v týmovém chatu.

Riot si zároveň uvědomuje, že je to špatná zpráva pro hráče, kteří jen chtěli pochválit svému soupeři skin nebo požádat o taneční souboj. Tato změna však za tento kompromis stojí – jestli to pomůže alespoň trochu omezit rostoucí negativitu hráčů, kterou tento chat disponoval, Riot určitě provedl potřebnou změnu.

Zdroj: Riot Games


Článek pro Gaming Professors napsal Samuel Pernica.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.