The Last Guardian – úvodka

Letos se dočkáme oznámení nové hry od tvůrce The Last Guardian a Shadow of the Colossus

2. 1. 2023
Zdroj náhledu: igdb.com

Jeden ze světoznámých japonských mistrů uměleckého designu videoher, Fumito Ueda, skrze rozhovor pro časopis Famitsu prozradil velkolepé plány pro rok 2023. Ueda nenápadně naznačil, že společně se svým týmem usilovně pracuje na zcela nové hře, kterou se v letošním roce chystá oznámit. Fumito Ueda se do herní historie zapsal svým přičiněním na tvorbě kritiky uznávaných her, jako je Ico, The Last Guardian a Shadow of the Colossus. Hodně fanoušků doufá, že by toto oznámení mohlo proběhnout na akci Tokyo Game Show konající se v září. Přece jen je to již dlouhých šest let od doby, co vyšel The Last Guardian.

O nové hře toho prozatím nevíme mnoho… tedy skoro nic. Pro někoho potěšující, pro jiné smutná zpráva obsahuje informace, že nový titul pro PC vyjde exkluzivně na Epic Games Store a nebude nijak navazovat či souviset ani s The Last Guardian, ani se Shadow of the Colossus. Nezávislé studio genDesign, ve kterém Fumito Ueda momentálně působí, tento projekt tvoří za podpory Epic Games, proto je nad míru jasné, že fanoušci na Steamu nebudou zrovna dvakrát nadšeni. Posledním vodítkem je první artwork, který toho ovšem neprozrazuje mnoho. Je však nad míru jasné, že půjde o další videohru s velkým uměleckým potenciálem.

Zdroj: genDesign

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.