Repeat – hlava

Repeat představuje svou novou podobu

16. 11. 2022
Zdroj náhledu: Ateliér Duchů

Česká hra Repeat se svého velkého debutu měla dočkat už minulý rok, ale autoři z Ateliéru herních médií, FaVU VUT, jinak také známého jako Ateliér Duchů, se svůj projekt rozhodli popostrčit lehce jiným směrem, což způsobilo odložení vydání na neurčito a pro fanoušky určitou nejistotu, co očekávat do budoucna. Po dlouhém čekání máme konečně odpověď. Repeat se pochlubil novým trailerem, který prezentuje aktuální a snad finální podobu ambiciózního českého projektu. Aby toho nebylo málo, na Steamu si navíc můžete vyzkoušet díky hratelné demoverzi první z celkem devíti úrovní, jež finální produkt nabídne.

„Repeat je logická puzzle hra pro jednoho hráče z pohledu první osoby, ve které se budete snažit zachránit nejen samotný svět, ale rovnou celý vesmír. Časoprostorová trhlina vesmír totiž pomalu pohlcuje a vaším úkolem tak, jak jinak, nebude nic jiného než této jisté zkáze zabránit.“ Tak jsme titul popisovali před více než rokem. Nyní se Repeat hráčům více otevírá a z nekonečného vesmíru je najednou svět, po němž se můžete pohybovat pouze za pomocí speciálního obleku nazvaného jako Bubble suit. V rukou navíc nebudete držet prazvláštní kostku, nýbrž hlavu… lidskou hlavu… ta hlava se dokonce může usmívat a vydávat zvuky… má i jméno… jmenuje se Dullahan. Dullahan není obyčejná hlava, dokáže ovládat nekonečné opakování prostoru, ze kterého se pokusíte uniknout. A jen tak mimochodem, vy se jmenujete Freckle.

Repeat ještě nemá stanovené přesné datum vydání, ale titulu bychom se měli dočkat někdy v roce 2023. Už se těšíme na jeho finální podobu, u níž je za tu dobu vidět značný pokrok směrem k lepšímu.

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.