Cult of the Lamb – Relics of the Old Faith

Cult of the Lamb hlásí příval nového obsahu

20. 4. 2023
Zdroj náhledu: Massive Monster

K jedněm z nejlepších indie počinů minulého roku bezesporu patří také roztomilá hra s prvky roguelike a s budováním silného kultu oddaných následovníků vůbec posledního jehňátka, co kdy kráčelo po světě. Řeč je o nechvalně proslulém titulu Cult of the Lamb, jehož tvůrci ze studia Massive Monster konečně přináší slibované DLC. Už za čtyři dny, od 24. dubna 2023, se můžete těšit na velkou aktualizaci, jejíž součástí bude také bezplatné DLC s názvem Relics of the Old Faith. Tato novinka potěší především ty fanoušky, kteří se nebojí drsných výzev, protože rozšíření kromě hromady nového obsahu výrazně přidá na obtížnosti.

Na konci základní hry po porážce entity The One Who Waits prakticky nemáte žádné další cíle, které by vás i váš kult hnaly vpřed. Díky rozšíření Relics of the Old Faith budou hráči postaveni před nové výzvy. Čekat na ně budou přepracované verze všech bossů, ale i dungeonů. Těžší souboje doplní novinky v podobě zbraní, relikvií i útoků. Opomenuta není ani budovatelská stránka titulu, která přivítá nové stavby, u nichž si můžete život svých následovníků navždy zvěčnit stylovou fotografií. Další hráči velmi chtěnou mechanikou je fotorežim, s jehož pomocí své poklidné dny v kultu zaznamenáte pro další generace. Kromě toho neváhejte otestovat své schopnosti skrze režim boss rush, v němž se postavíte několika silným po sobě jdoucím oponentům i samotným bossům. Cult of the Lamb vaši smrt až doteď trestal ztrátou víry, ale možnost postavit se permanentní smrti do hry vnáší snad ten nejděsivější aspekt jakéhokoliv roguelike. Ztráta veškerého postupu po smrti vás přiměje své kroky pečlivě plánovat a unáhleně se nevrhat vstříc nebezpečí.

Relics of the Old Faith dorazí 24. dubna a ještě jednou opakuji, že veškerý obsah bude ke stažení zcela zdarma. Pokud ještě nemáte jehňátka dost, o den později, tj. 25. dubna 2023, se spouští speciální merch v podobě roztomilých plyšáků a odznaků.

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.