The Quarry - Cover

The Quarry bude duchovním nástupcem Until Dawn

18. 3. 2022
Zdroj náhledu: 2K Games

Už je to sedm let, co studio Supermassive Games vydalo svůj interaktivní horor Until Dawn. Hra tehdy neměla vyloženě nadšené reakce, ale jednalo se o poměrně unikátní titul, kde skutečně záleželo na každé vaší volbě. Nyní britští vývojáři představili pomyslného nástupce, jímž bude The Quarry, který vydají 2K Games.

Zatímco Until Dawn se odehrávalo v horské chatě, The Quarry se bude odehrávat v letním kempu, kde se hráči zhostí role jednoho z devíti teenagerů, kteří vyrazili na prázdniny do Hackett Quarry. Jejich výlet ovšem nedopadne podle plánů, protože nebezpeční místní obyvatelé a, jak dodávají tvůrci, „ještě něco mnohem nebezpečnějšího“ je začnou jedné noci nahánět a bude jen na hráči, kdo se dožije rána.

Režisér Will Byles vysvětlil, že při tvorbě se studio inspirovalo klasickými osmdesátkovými slashery, jako jsou Pátek třináctého nebo Sleepaway Camp. Děj je se sice zasazen do současnosti, ale atmosféra hry by měla připomínat právě klasické horory. Nebudou chybět online ani gaučový kooperativní multiplayer, kde se bude moci každý z hráčů zhostit role jednoho z nebohých teenagerů. The Quarry nabídne i „movie mode“, který umožní si hru vychutnat jako interaktivní film. Tvůrci totiž chtějí, aby si jejich počin mohl užít kdokoliv bez ohledu na herní dovednosti.

The Quarry by mělo vyjít již 10. června na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC.

Zdroj: gameinformer

František Hampl

K prvním hrám přičuchl už ve školce, ale do hraní ho pořádně až na základce vtáhla první Mafie, druzí simíci a třetí Heroes of Might and Magic. Hry ho od té doby nepustily, PC velice rychle doplnil „PSPéčkem“, od kterého přesedlal k větším konzolím, a dnes už je hrdým konzolistou. Jeho hlavním zájmem jsou příběhové adventury a RPGčka, ale nepohrdne ani dobrou strategií či karetkou. Pokud nepřebývá ve svém hráčském doupěti plném Lega a deskovek, tráví nejvíce času v kině a na farmačce.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.