Dead Space Úvod

První upoutávka na nový Dead Space

23. 7. 2021
Zdroj náhledu: Electronic Arts

V poslední době se množily zvěsti o tom, že by měl vzniknout remake prvního dílu série Dead Space. Jako nový vývojář bylo potvrzeno Motive Studios, které nahradí zaniklé Visceral Games, a šuškalo se o oficiálním oznámení v rámci EA Play. K němu také nakonec došlo a v průběhu akce byla odhalena krátká upoutávka na novou hru. Nový Dead Space má tedy zelenou. Brzy budeme moci znovu obléct RIG, popadnout plazmovou řezačku a vrátit se zpět na Ishimuru.

„Skutečný vesmír. Skutečný horor.“

Video má něco málo přes minutu a v tuhle chvíli se zatím nic konkrétnějšího nedozvídáme. Chodby lodi jsou pořád stejně kovové, stísněné a pokryté krví, snad jen světel ještě trochu ubylo. Ta, která zbyla, blikají a spatříme pod nimi siluetu nekromorfa. Na konci vidíme i samotného Isaaca Clarkea v inženýrském obleku s ikonickým ukazatelem zdraví na zádech. Stojí v dílně, kde nachází svou první zbraň, a na zdi před ním je napsána užitečná rada „CUT OFF THEIR LIMBS“. Jako hudební doprovod samozřejmě nechybí ukolébavka Twinkle, Twinkle, Little Star, která je se hrou i s jejími upoutávkami neodmyslitelně spjata.

The Godfather Engine, na kterém běžel první Dead Space, má nahradit engine Frostbite. Osvětlení i textury v něm vypadají velmi dobře, i když, jak jsme na začátku upozorněni, se jedná zatím pouze o předběžný render. Kromě toho také bylo oznámeno, že hra vyjde na PS5, Xbox Series X|S a PC.

Jak již bylo dříve naznačeno, hratelnost by měla být rozšířena o prvky z pozdějších her. Mohly by tedy být přidány některé další vymoženosti, například automatické dobíjení stáze a možnost přibodávat nepřátele k nedalekým povrchům. Jiné mechaniky, jako je pohyb v nulové gravitaci nebo doplňování kyslíku ve vakuu, by zase mohly být přepracovány. V tuto chvíli se však jedná jen o spekulace. Otázkou též zůstává, zda se v hlavní roli vrátí Gunner Wright, nebo zda Isaac v zájmu věrnosti původní hře zůstane němý.

Ohlas fanoušků byl každopádně nesmírný, a tak tvůrci vybízejí ke sledování oficiální stránky hry, kde se již brzy mají objevit další podrobnosti. V této souvislosti také opět zmiňujeme připravovaný Callisto Protocol, který se sérií Dead Space sdílí nejen žánr sci-fi hororu, ale také část vývojářského týmu.

Jan Pinc

Korektor, kterého občas políbí múza. Jeho specialitou jsou hry příliš staré, nudné, obskurní nebo bizarní na to, aby kohokoliv zajímaly. Je vášnivým lovcem achievementů a rád vše dohrává na 100 %. Zbožňuje české lokalizace, alespoň tedy ty povedené. Po nocích stále ještě oplakává Adobe Flash Player a svoje stařičké PSP.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.