Stalker 2 – Logo

Stalker 2 se přejmenoval

15. 3. 2022
Zdroj náhledu: GSC Game World

Ruská armáda vtrhla na Ukrajinu a tento konflikt trvá již 20 dní. Společnost GSC Game World, vývojář očekávané hry Stalker 2, sídlí v ukrajinském hlavním městě Kyjevě. To je v současné době pod útokem. Společnost GSC Game World odsoudila nelidskou krutost invaze již na počátku konfliktu a zastavila vývoj titulu.

Včera byl ve službě Steam aktualizován seznam hry Stalker 2 a podtitul pokračování byl změněn na „Heart of Chornobyl“. Tato změna se dotkla většiny výpisů a popisů ve službě Steam, ačkoli na propagačních obrázcích a v některých výpisech je stále vidět původní název hry „Heart of Chernobyl“.

Ke změně nebylo vydáno žádné prohlášení, ale důvodem je téměř jistě to, že „Chornobyl“ je jméno této oblasti v ukrajinském pravopisu, zatímco „Chernobyl“ je pravopis ruský.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.