Biomutant – úkryt

Biomutant blíže odkrývá podobu svého světa

23. 4. 2021
Zdroj náhledu: biomutant.com

Tvůrci titulu Biomutant nás dlouho nechávali v nejistotě. Informací jsme se za poslední roky o tomto akčním postapokalyptickém RPG dozvěděli velmi málo. Nyní se na nás každou chvíli valí novinky jako např. systémové požadavky, customizace své postavy či nedávno přiblížený bojový systém ze třetí osoby, který nabídne kombinaci hbitého boje na blízko, střelbu z dálky a využití schopností mutací. Tentokrát se v novém traileru podíváme na samotné prostředí herního světa, v němž vzhledem k jeho rozsahu nejspíše strávíte desítky hodin.

Zdroj: biomutant.com

Samotný herní svět na první pohled fanoušky udiví svou rozmanitostí a jakýmsi klidným dojmem. Nenechte se ovšem nachytat. Už jen popis příběhu naznačuje, že nepůjde o žádnou harmonickou pouť.

„Mor ničí zemi a smrt prosakuje z kořenů Stromu života. Kmeny jsou rozděleny a potřebují někoho dostatečně silného, aby je všechny spojil, nebo zničil…“

Čekat na vás bude horské prostředí, chladné zasněžené lokace, rozlehlé zelení poseté pláně, smrtí zamořená místa a mnoho dalšího. Opuštěné a zničené stavby přitom atmosféře dodávají jakýsi pocit nejistoty a úzkosti, jako byste se procházeli po městě mrtvých. Velký otevřený svět tak přímo láká k volnému průzkumu ať už na loďce, v létacím balónu, na hřbetu mechanického koně, pomocí rogala či klasicky hezky po svých. Možností cestování po mapě se naskýtá vskutku mnoho.

Slunce zapadající za horizont, široké zelené nížiny, rozpadlé budovy pomalu splývající s přírodou, temné noci, umírající strom a jeden malý mutant snažící se vše dát do pořádku. Společně s bojovým systémem a širokou škálou úprav vašeho mutanta se tak můžete těšit na dlouhé hodiny plné zábavy a napětí.

Nesmíme opomenout také na hudbu, která v traileru skvěle podkresluje krátkou pouť různými lokacemi. Oficiální soundtrack hry zatím ještě nespatřil světlo světa, ovšem je už nyní jasné, že z velké části bude dotvářet celkový dojem.

Biomutant vyjde už za měsíc, 25. května, na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Zahrát si ho budete moci i na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.