Youtubers Life 2 náhled

Youtubers Life 2 - kariéra youtubera již po druhé

19. 10. 2021
Zdroj náhledu: IGDB.com

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o připravovaném titulu Youtubers Life 2. Pojďme se společně podívat, jaké změny pro nás vývojářské studio UPLAY Online přichystalo a zda Youtubers Life 2 je lepší než předchozí díl.

Vstupenka k nové kariéře

Údajně jste se zúčastnili nějakého sociálního experimentu a světe div se, dokonce jste i vyhráli. Jako prvnímu se vám podařilo dokončit tento experiment a jako výhru si odnášíte zlatou vstupenku, která vám umožní přestěhovat se do „New Tube City“. V tomto městě žijí ti nejznámější youtubeři a také to je nejvhodnější místo k započetí vaší vysněné kariéry youtubera. Všechny tyto informace vám sdělil milý chlápek jménem Xavier, který vás po tomto herním světě bude provádět a bude vám dávat užitečné rady. Vy samozřejmě s velikým úsměvem na tváři přijímáte jeho nabídku a cesta za splněním si vašeho snu může začít.

Tvorba postavy

Než můžete vstoupit do samostatného města plného celebrit, je nutné si vytvořit svoji vlastní postavu dle libosti. S rukou na srdci vám mohu říct, že výběr zde je opravdu pestrý, a tak si zde každý vybere to svoje. Nejdřív si vyberete, zda chcete hrát za ženu či muže, a dále upravujete detaily obličeje, jako třeba tvar očí, barvu očí, tvar rtů, styl vlasů a tak dále. Poté si svoji postavu hodíte do gala v podobě oblečení, které vám zrovna padne do oka, a aleluja, váš krasavec či krasavice je připraven vstoupit do nového světa, snad tou pravou nohou.

Youtubers Life 2 postava

Mapa a mise

V Youtubers Life 2 se nachází tři herní města. Všechna jsou navzájem propojena, a tak se můžete z jednoho města jednoduše dostat do dalšího buď po svých, anebo metrem. Na rozdíl od prvního dílu máte možnost doopravdy po městě chodit a navštěvovat zde různé obchody, jako například obchod s hrami či oblečením, a dále různé restaurace nebo kulturní místa. V předcházejícím díle toto nebylo možné, vše jste si nakupovali přes internet, a kromě youtuberských akcí jste neopustili pohodlí svého bytu. S touto volností pohybu se také pojí různé mise a úkoly, které plníte pro své sousedy či přátele. Otázka ale zní: „Považuji tuhle novou funkci hry za klad, či zápor?“ Odpověď na to není vůbec jednoduchá. Pohybem po městě a plněním různých misí zmizí určitý stereotyp ze hry a není to jen nudné klikání na deset tlačítek neustále dokola. Na druhou stranu, některé mise jsou velice nudné a zdlouhavé a polovina času tvoří chození po městě z jednoho bodu do bodu jiného. Po určitém čase jsem většinu misí přestala plnit, pokud jsem v nich neviděla něco prospěšného, co by mi pomohlo při rozvoji mého kanálu a jiných sociálních sítí. Dále se mi také zdálo, že některé úkoly nemají přesné zadání, a tak jsou velice těžké na splnění, jelikož hra vás tímto nutí běhat po městě, přičemž ani nevíte, co přesně hledáte.

Co zrovna letí?

Každý nový den obletí vaše milé město New Tube City nové trendy v podobě hashtagů. Trendy jsou dále rozděleny do určitých barev podle jejich popularity. Například oranžově a fialově zbarvené hashtagy patří k nejvíce populárním, na druhou stranu zelené a šedé k těm méně populárním. Trendy buď použijete ve svém videu na takzvaném NewTube, což je vlastně něco podobného jako náš YouTube, nebo na InstaLife, ten je zase nečekaně velice podobný Instagramu. Na InstaLifu můžete zveřejňovat fotky z různých míst a akcí či selfíčka s jinými youtubery. Čím více trendů za den použijete, ať už u videa či fotky, tím více zaujmete lidí a odběratelé vám jen porostou. Pro vaši kariéru je tedy nezbytné, abyste vyhledávali trendy a co nejvíce je používali. Jeden den například letí gameplay na určitou hru nebo třeba fotka v posilovně a den druhý rozhovor s libovolným člověkem a unboxing. Tuto novinku ve druhém díle považuji za klad, jelikož něco podobného funguje i v našem světě. Je logické, že nové hry či různé zajímavé dění ve městě zaujmou větší pozornost.

Váš malý robůtek

Vaším prvním loajálním kamarádem bude malý roztomilý robot, který za vámi bude stát po celou dobu vaší cesty ke snu. Různé druhy videí natáčí právě on a také vás fotí. Každý den vás upozorňuje na nové trendy a mise a stahuje vám různé aplikace do mobilu. Jeho samotného obdržíte zcela zadarmo, nicméně různá vylepšení, jako třeba noční vidění, už si musíte zaplatit.

Natáčení videa

Při téhle herní aktivitě zůstalo téměř vše při starém. Nejdříve si vyberete hru, dále typ videa a poté se usadíte do svého herního křesla a párty začíná. Opět vybíráte různé kartičky, kterými se snažíte vyplnit pět smajlíků. Za každý zcela vyplněný smajlík získáváte jednu hvězdičku v hodnocení u „recording“. Poté na scénu přichází editace, kde se snažíte propojit všechny snímky co nejlépe. Posledním aspektem jsou trendy – čím více populárních hashtagů se ve vašem videu objeví, tím lepší celkové hodnocení získáte při jeho publikování.

Typy videí

Youtubers Life 2 zatím nenabízí žádné jiné kariérní módy než ten herní. Vcítíte se tedy do role herního youtubera, avšak videa už nenatáčíte pouze v pohodlí svého bytu. Vaše krásné město obsahuje označené body, na kterých můžete natáčet také, například interview. Takový rozhovor na nějakém očekávaném herním festivalu se pojí i s populárními trendy, což opět vede k úspěšnému videu. Dále, jak bylo zvykem v přecházejícím díle, je možné natáčet například unboxing, tutoriál či klasický gameplay. Novinkou je ale streamování, které mě ze všech typů videí bavilo nejvíce. U streamu nepoužíváte žádné kartičky, ale klikáte zde na šipky, někdy společně s mezerníkem, podle toho, jak to po vás hra požaduje. Úspěch spočívá v rychlém reagování a pozornosti, nicméně není to žádná složitá záležitost. Díky streamu získáváte nové odběratele a penízky, které vám darovali vaši sledující.

Grafické zpracování

Vizuální stránka hry dle mého byla téměř zachována, až na nějaké mírné vylepšení. Opět mi to připomínalo animované filmy pro děti, na čemž není nic špatného. Celé město na mě působilo velice mile a barevně, což mám ráda. Takové typy her snad ani jiné grafické zpracování mít nemohou, ztratilo by to určité kouzlo.

Tvůrci slibovali určité změny, které doopravdy do titulu přidali. Některé nové funkce hry ale nejsou to pravé ořechové, co jsem očekávala. Volnost pohybu po městě je jistě skvělé vylepšení, avšak některé mise by bylo potřeba udělat více zajímavé a zábavné. Druhému dílu tedy opět dávám 7/10, jelikož tvůrci mě tímto titulem nezklamali, ale ani nenadchli.

Klady
  • volnost po městě
  • streamování
  • trendy
  • některé mise
  • malý robot
  • instalife
Zápory
  • některé mise
  • téměř stejný postup natáčení videí jako v předešlém díle
  • časem stereotyp
Platforma PC
  • Datum vydání 19.10.2021
  • 0.0

    Doporučujeme

    Adéla Pfefrová

    Od útlého dětství sledovala staršího bratra, jak hraje hry. A nakonec se to i pro ni stalo její vášní. V současné době téměř každý den ztrácí své nervy u hry Counter-Strike: Global Offensive, kterou hraje dlouhých 5 let. Její slabostí jsou rozhodně survival hry, jako například The Long Dark nebo The Forest. Svojí povahou je extrovert, když zrovna nesedí u her nebo seriálů, ráda poznává nové lidi a věnuje všechen svůj volný čas svým přátelům a rodině.

    Sledujte nás:

    © 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.