epic games logo

Epic Games získává Bandcamp

5. 3. 2022
Zdroj náhledu: Epic Games

Žijeme v roce akvizic. Microsoft se chystá koupit Activision Blizzard, Sony získalo Bungie, Take-Two koupilo Zyngu a Epic Games nyní zakoupil Bandcamp. Platforma pro prodej a streamování hudby nyní spadá pod tvůrce Fortnite a Unreal Engine. Tento krok připomíná nákup společnosti Harmonix, vývojáře her Rock Band a Fuser, vydavatelem v listopadu loňského roku s cílem vytvořit více hudebního obsahu pro hru Fortnite. Nevypadá to, že by Bandcamp v těchto plánech hrál nějakou roli, ale staly se i podivnější věci.

Pokud jste předplatitelem služby Bandcamp a zajímá vás, jaký vliv bude mít tato změna na vaši službu, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Ethan Diamond vydal prohlášení, ve kterém slibuje, že v podstatě vše zůstane při starém a že Epic pomůže rozšířit funkce a dostupnost služby Bandcamp a zároveň umožní společnosti řádně kompenzovat své hudební umělce, z nichž mnozí jsou nezávislí. Část jeho příspěvku si můžete přečíst níže:

„Bandcamp bude i nadále fungovat jako samostatné tržiště a hudební komunita a já budu i nadále vést náš tým. Produkty a služby, na které se spoléháte, nezmizí. Bandcamp budeme i nadále stavět na modelu Artists First (kdy umělci dostávají v průměru 82 % z každého prodeje), budete mít i nadále stejnou kontrolu nad tím, jak svou hudbu nabízíte, Bandcamp Fridays budou pokračovat podle plánu a Daily bude i nadále upozorňovat na rozmanitou a skvělou hudbu na webu. V zákulisí však spolupracujeme s Epicem na mezinárodní expanzi a rozvoji Bandcampu, od základních věcí, jako jsou naše stránky s alby, mobilní aplikace, nástroje pro prodej, platební systém a funkce pro vyhledávání a objevování, až po novější iniciativy, jako jsou naše vinylové tisky a služby živého vysílání.“

Zdroj: Citace z Bandcamp

Zdroj: gameinformer.com

Tagy:

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.