Rings of Power

Peter Jackson řekl, že mu Amazon zapomněl poslat scénáře k seriálu Rings of Power

10. 8. 2022
Zdroj náhledu: AmazonStudios

Nejdražší seriál všech dob se kvapně blíží. Zatímco fanoušci se dělí do několika táborů, od automatické nenávisti po ty, kteří už nyní tvrdí, že je to nejlepší seriál všech dob, nyní si přisadil i tvůrce filmové série Pán prstenů, sám režisér Peter Jackson. Ten přiznal, že byl osloven, aby na seriálu pracoval, a ve chvíli, kdy mu měly být poslány scénáře, všechen kontakt zmizel.

V rozhovoru pro The Hollywood Reporter se vyjádřil následovně: „Ptali se, jestli bych o to měl zájem. Tak jsem řekl: ‚Už máte scénáře?‘ Protože vím, jak těžké bylo napsat scénáře k filmům a neznal jsem lidi, kteří píší scénáře nyní (jedná se o showrunnery J. D. Paynea a Patricka McKaye, což jsou i vcelku nováčci v oboru). Řekli: ‚Ach ne, ještě nemáme scénáře, ale jakmile je napíšeme, pošleme vám je.‘ Takže jsem čekal, až dorazí scénáře, a nikdy nepřišly.“

Sám se ale také vyjádřil, že se těší, až uvidí nějaké další příběhy ze světa Středozemě, které konečně zkoukne jako neutrální divák. Ostatně Amazon se i vyjádřil, že musí za každou cenu oddělit svou adaptaci od dříve zpracovaných Tolkienových děl (tedy filmů z produkce Warner Bros s New Line). Uvidíme, jak to nakonec vše dopadne. Vzpomeňme si ale, že ani Christopher Tolkien filmovou adaptaci neměl rád.

Patrik Klicman

Milovník her s pořádným příběhem už od prvního releasu Age of Mythology, ke kterému se dostal náhodou jako malý devítiletý kluk. Nyní je to spíš herní konzerva, která má dilema u každé nové hry, jestli ji vůbec má spustit. Jinak se jedná o vášnivého čtenáře knih a komiksů, hráče Dračího doupěte, duševního sběratele herních figurek a milovníka grilování.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.