The Callisto Protoco 12

The Callisto Protocol dostává Day One patch

3. 12. 2022
Zdroj náhledu: igdb.com

Očekávaný titul The Callisto Protocol je survival horor z pohledu třetí osoby, na který se těšil každý milovník žánru. Za hrou stojí společnost Striking Distance Studios, založená Glenem Schofieldem, který se předtím podílel na sérii Dead Space. Start tohoto očekávaného titulu se však nepovedl dle očekávání, uživatelské recenze byly záporné a na Steamu měla hra v den vydání hodnocení 35 %. Na to hned reagovali vývojáři, netrvalo to ani pár hodin a už je venku Day One Patch – nyní jsou hodnocení smíšená s 43 % hodnocení na Steamu.

Zdroj: .igdb.com

Vývojáři Callisto Protocol v rámci Day One Patche pro tento zbrusu nový titul slibují, že aktualizace vyřeší problémy se zasekáváním, s nimiž se mnozí hráči na PC potýkají. Jedná se o reakci na zprávy o značných technických problémech, které se hned po vydání začaly šířit mezi komunitou. Ze začátku se mohlo zdát, že problémy se týkají pouze slabších sestav. Když se však začali ozývat i majitelé nabušených PC sestav s high-tech komponenty, bylo jasné, že je opravdu něco špatně.  

Jen několik hodin po vydání oznámil oficiální účet The Callisto Protocol na Twitteru, že během pár hodin bude vydán denní patch pro PC verzi hry. Od hráčů na této platformě se množily zprávy, že hra trpí sekáním, častým zadrháváním a špatnou optimalizací. Další častou stížností na nový titul je celková herní délka, neboť mnoho hráčů dokončí příběh zhruba za sedm hodin.

Z tweetu The Callisto Protocol také vyplývá, že se chystají další aktualizace, i když zatím není jasné, čeho přesně se týkají. Ačkoli se zdá, že problémy s výkonem jsou nejčastější na PC, objevují se i na konzolových verzích. Jeden z hlavních komentářů z výše zmíněných recenzí na Steamu tvrdí, že verze hry pro PS5 trpí také problémy se zasekáváním. Toto tvrzení hráčů je obzvláště překvapivé vzhledem k tomu, že The Callisto Protocol nabízí na PS5 a Xboxu řady X výkonnostní režim v 60 fps.

Zdroj: gamerant.com

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.