Splitgate intro

Splitgate se z důvodu přetížení serverů odkládá

27. 7. 2021
Zdroj náhledu: igdb.com

Splitgate měla velký zájem hráčů v Beta testu

Hra Splitgate, která si získala poměrně velkou oblíbenost u hráčů, nebude spuštěna dle očekávání. Jedná se F2P (free to play) multiplayerovou hru, která kombinuje prvky klasické FPS střílečky ve stylu Halo a zároveň pracuje s portály jako Portal. Důvodem odložení oficiálního spuštění je lehce překvapující. Otevřená beta, která se konala v posledních dvou týdnech, přilákala mnoho aktivních hráčů a servery byly neustále přetížené. To si vynutilo odklad a mělo i za následek, že se někteří hráči nemohli vůbec připojit.

Mnoho map a hodně zábavy

Splitgate se řadí mezi svižné střílečky s humorným a poměrně známým nádechem. Hráč ve hře může vytvářet portály, které fungují prakticky přesně jako v oblíbené hře Portal – díky tomuto mechanismu si můžete vytvářet vlastní vstupní a výstupní body. To samozřejmě do celkového komplexu hratelnosti přidává další prvky zábavy a strategie. Díky dobře promyšlenému postupu si můžete vytvářet urychlovací body, nebo spíše zkratky, chcete-li, na rychlé překonání map a zároveň máte možnost provádět nepředvídatelné útoky. Samozřejmě že se jedná o PVP hru, takže přesně tak mohou, a zajisté i budou, postupovat i ostatní hráči.

Hra se může pochlubit řadou map a režimů a od svého vstupu do beta verze v roce 2019 si vysloužila pozitivní ohlas. 

Otevřená beta, která začala před čtrnácti dny, si během prvního týdne získala statisíce hráčů. Nyní se počet hráčů vyšplhal na úctyhodné dva miliony. Obrovský nápor uživatelů však značně zatěžuje herní servery. 

„Náš tým byl ohromen neuvěřitelným přijetím, kterého se nám od komunity Splitgate dostalo,“ uvedl generální ředitel a spoluzakladatel společnosti 1047 Games, Ian Proulx. „S prudkým a náhlým nárůstem hráčů, kteří se snaží získat přístup k serverům, musíme řešit nesčetné množství technických problémů, které s sebou takový šílený nárůst přináší. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom poskytli vysoce kvalitní hru a herní zážitek, a naším největším problémem je jednoduše to, abychom měli dostatečnou kapacitu pro obsluhu celé komunity,“ dále Ian Proulx dodal.

Zdroj: igdb.com

Spuštění hry se odkládá na srpen

Kvůli výše zmíněným technickým problémům nebude hra spuštěna 27. července, jak se původně očekávalo. Nyní je oficiální termín vydání hry oznámen na srpen letošního roku. Nicméně současná beta bude mezi tímto obdobím běžet i nadále. Aby mohla společnost 1047 Games odstranit tyto technické problémy, získá finanční podporu ve výši 10 milionů dolarů od společnosti Human Capital, která pomůže zafinancovat rozšířené technické požadavky.

 Hra Splitgate bude k dispozici zdarma na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC, s tím, že bude podporovat cross-play. Při plném spuštění budou představeny také nové mapy a další obsah. 

Betu hry Splitgate naleznete zde.

Petr Polák

Hry hraje již přes 25 let, začínal na jednom z prvních NES v České republice. Postupem času se přesunul na PC, kde hraní her naprosto podlehl. Má rád hry všeho druhu, které představují i určitou výzvu. Achievement hunter.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.