Winter Resort Simulator Season 2 - náhledovka

Winter Resort Simulator Season 2 – hurá na svah!

14. 2. 2021
Zdroj náhledu: aerosoft-press.com

Ačkoliv nám současná situace nedovolí prožívat zimní radovánky jak jsme zvyklí, můžeme si tuto nehezkou dobu zpříjemnit kvalitním kouskem, který nám je z části vynahradí. Pokud jste milovníci zasněžených hor nebo přeplněných sjezdovek, titul Winter Resort Simulator Season 2 od vývojářského studia HR Innoways je právě to, co hledáte. V této nové hře se totiž vžijete do role majitele a provozovatele lyžařského střediska. Více vám řekne naše recenze.

Když je z čeho vybírat

Práce je to více než složitá a za bílého dne se prakticky nezastavíte. Neustále musíte vaše lyžařské středisko udržovat v kondici, aby všichni hosté byly nadmíru spokojeni. Winter Resort Simulator Season 2 nabízí čtyři různé herní režimy. Prvním a hodně důležitým je Scenarios. Jedná se o sérii tutoriálů, jejichž úkolem je prezentovat ovládání lanovek, které budete postupem času poznávat. Schopnost ovládat lanovky je nesmírně důležitým pilířem celé hry a spočívá ve stisknutí několika tlačítek v předem daném pořadí. V začátcích budete s lanovkami hodně bojovat a zapamatovat si přesné pořadí tlačítek zabere mnoho času, ale i trpělivosti. Osobně bych v tomto ohledu uvítal nějaký kompromis, pokud nedisponujete dobrou pamětí, budete z reálného ovládání ze začátku hodně frustrováni.

Druhým režimem je kariéra, kterou můžete hrát dvěma způsoby. V tom klasickém musíte hospodařit s vašimi finanční prostředky, vylepšování či nakupování nového vybavení pro váš Ski Areál totiž závisí na počtu vydělaných peněz. Pokud nejste podnikatelský typ, můžete zvolit druhý způsob s názvem Cheat Money. V něm máte k dispozici všechno vybavení od začátku hry a utrácet můžete i se zápornou hodnotou na vašem bankovním účtu.Dalšími režimy jsou Sandbox, kde prověříte vaši kreativitu, a multiplayer, který si můžete zahrát až v 7 lidech.

Práce všeho druhu

Provozováním lanovek ale práce majitele lyžařského střediska nekončí. Spokojenost hostů je vždy na prvním místě, proto je třeba dělat spoustu dalších aktivit, které k této práci patří. Nedílnou součástí je i úprava sjezdových tratí pomocí sněžné rolby. Ze začátku vám hra nabídne jen základní prostředky k vaší práci. Lepší stroje okusíte až v pozdější fázi hry za předpokladu, že vyděláte dostatečné množství peněz. Po dokončení je potřeba sjízdnost otestovat, a tak nezbývá, než nasadit lyže a upravenou trať si na vlastní kůži vyzkoušet. Lyžování považuji ve hře Winter Resort Simulator Season 2 za skvělý doplněk, pokud si chcete od únavné práce na chvíli odpočinout.

Zdroj: aerosoft-press.com

Dalším důležitým aspektem hry je zásobování vaší restaurace u lanovky. Vaše činnost spočívá v každodenním nákupu potravin v obchodě, které následně pomocí pick-upu převážíte do zmíněné restaurace. Jízdní model auta by se dal přirovnat k slabému podprůměru. Fyzika v žádném případě nerozlišuje, zda se nacházíte na silnici nebo sněhu. Při jízdě je také potřeba dávat velký pozor na rychlost a náhlé manévry s volantem. Krabice, které máte za úkol bezpečně převést, dokážou z auta vypadnout i při sebemenším zaváhání. Winter Resort Simulator Season 2 toho k prozkoumávání nabízí mnohem více. Všechny aktivity postupně odhalíte až v průběhu hraní. Pravá zábava začíná, jakmile budete majitelem několika lyžařských středisek v oblasti. K dispozici jich máte hned několik včetně přilehlých restaurací. Do hry si můžete přidat také nespočet módů, které titul ozvláštní.

Hrátky s časem

Každý hráč jistě ve hře Winter Resort Simulator Season 2 ocení užitečnou funkci zrychlování času. Zatímco klasická rychlost odpovídá realitě, možnost zrychlení času až na hodnotu 240x vám při hraní ušetří mnoho času. Funkci je však nutné používat s rozumem a jen v nejnutnějších případech, jelikož některé činnosti při přílišném zrychlení vašemu postupu spíše škodí. Za příklad můžeme označit právě lanovky, kde si sami musíte vyzkoušet, jak moc velké zrychlení času si můžete dovolit. Maximální zrychlení času nejpravděpodobněji využijete v noci, když lyžařské středisko zeje prázdnotou. Vypnout tuto funkci doporučujeme například při úpravě sjezdových tratí, kde velkou roli hraje každá minuta.

Zdroj: aerosoft-press.com

Nádherné prostředí

Po grafické stránce Winter Resort Simulator Season 2 překvapí. Malebné hory působí pohádkovým dojmem a skutečně si budete připadat, jako byste se potulovali po zasněžených horách. Hra má snahu simulovat také stopy ve sněhu po pneumatikách, které sice ve výsledku působí trochu laciným dojmem, ale snaha se cení. Kvituji také funkci střídání počasí, kterou hra taktéž disponuje. Největším grafickým lákadlem jsou samozřejmě lanovky a jejich ovládání, na kterých si vývojáři z HR Innoways dali hodně záležet. Vše je zpracované do detailu a porovnání se skutečností je v tomto případě opravdu na místě. Totéž lze říci i o samotném ovládání, všechna tlačítka mají své popisy a tak je na první pohled vidět, k čemu dané tlačítko slouží. Stále jsem nicméně toho názoru, že by měl další díl zvolit v ovládání lanovek nějaký kompromis, v současném stavu totiž může některé hráče frustrovat. Nabízí se například možnost výběru mezi jednoduchým ovládáním a realitou.

Winter Resort Simulator Season 2 má i své chybky

A bohužel jich není málo. Jízdní model auta jsem již zmiňoval, to však není největší problém ve hře. Ten se jednoznačně dá přiřadit optimalizaci, která závisí na tom. v jakém úseku dne se nacházíte. Pod rouškou noci se snímkovací frekvence drží na slušné úrovni, za bílého dne při přeplněném středisku vám její hodnota spadne i pod 30 snímků za vteřinu. Snížením detailů její hodnotu malinko zvýšíte, v žádném případě to na optimální plynulost nestačí. Za dobu, co je hra venku, už mohli vývojáři tento nehezký problém opravit. Hra také obsahuje pár bugů. Při upravování sjezdovky sněžnou rolbou vám často lyžaři projíždějí skrz sněžnou rolbu nebo se občas zaseknete s vozidlem v nějaké překážce. Posledním problémem je absence pozastavení hry, které nefunguje ani po navrácení hlavního menu. V nastavení jsem nenašel žádnou klávesu pro pauzu a tak lze předpokládat, že touto funkcí Winter Resort Simulator Season 2 vůbec nedisponuje.

Pokud se vám v současné době stýská po atmosféře zasněžených hor a vysokohorských lyžařských středisek, je hra Winter Resort Simulator Season 2 přesně pro vás. Titul staví na realistickém ovládání lanovek, které však muže některé hráče frustrovat až odradit. Drobné nedostatky v podobě bugů a chyb dokážeme překousnout, co však sráží tento kousek na kolena je její samotná optimalizace.

Klady
  • realistické ovládání lanovky
  • dechberoucí grafické zpracování
  • mnoho aktivit
  • přítomnost lyžování
  • podpora módů
Zápory
  • optimalizace
  • drobné chyby a bugy
  • nemožnost pozastavit hru
Platforma PC
  • Datum vydání 26.11.2020
  • 0.0

    Doporučujeme

    Stanislav Hřiba

    Hraní se věnuje asi 13 let. Jeho první hry byly Counter-Strike 1.6 a série Hitman. V současnosti hraje hlavně simulátory a závodní hry, ale neodolá občas taky nějaké střílečce nebo kvalitnímu RPG. Nemá rád strategie nebo kontroverzní hry s erotikou. Většinu času hraje na PC, občas zapne i nějakou exkluzivitu na Switchi. Přispíval by rád články a recenzemi právě se závodní či simulátorovou tematikou.

    Sledujte nás:

    © 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.