Kolhii ChampionsAU – Titul

Vyšla nová hra ze světa Bionicle

26. 8. 2022
Zdroj náhledu: ChampionsAU, Team Kanohi

10. 8. 2022 proběhl již třetí ročník 810NICLE Day, komunitní oslavy slavné příběhové série Bionicle od společnosti LEGO. Třebaže od vydání posledních stavebnic uplynulo již šest let, fanoušci navazují vlastní tvorbou a momentálně vyvíjejí několik velmi slibně vypadajících her; za zmínku stojí zejména BIONICLE: Masks of Power a The Legend of Mata Nui.
Nejnovějším příspěvkem do této řady je titul Kolhii ChampionsAU, který vyšel 25. 8. 2022 na Steamu ve spolupráci studií ChampionsAU a Team Kanohi. Jedná se o sportovní hru s online multiplayerem pro až deset hráčů, v níž si zahrajete lehce upravený (a mnohem rychlejší) fotbal.
Společnost LEGO přistupuje k podobným fanouškovským snahám velice shovívavě a jakékoliv podobné projekty mají zelenou – za předpokladu, že budou vydány zdarma. Hru si proto už nyní můžete bezplatně stáhnout na Steamu.

Honba za lehce hranatým nesmyslem

Bez zabředávání do širšího příběhu Bionicle stačí říct, že kolhii byla hra ne zcela nepodobná fotbalu, kterou hráli místní vesničané. Dva až čtyři týmy po dvou až šesti hráčích soutěžily na čtvercovém hřišti a pomocí míčů vytesaných z kamene skórovaly trefováním branek. Kdo první dosáhl dohodnutého počtu bodů, vyhrál. Kolhii ChampionsAU se těchto pravidel drží celkem věrně, samozřejmě až na jisté ústupky související s videoherní adaptací.

Zdroj: Team Kanohi, ChampionsAU

Princip hry je tedy jednoduchý, snažíte se dopravit kámen míč do soupeřovy brány a zároveň zabraňujete ostatním v tom samém. K tomu dostanete postavu, kterou si můžete sami přizpůsobit výběrem masky a barevných částí těla. Ovládání vám umožňuje běhat, skákat, provádět skluzy, driblovat s míčem a mířit střely. Jakmile si vše patřičně natrénujete v cvičném režimu, můžete zkusit hraní po síti – už teď není těžké najít servery s čekajícími hráči.

Nutno dodat, že hra v současné době působí spíše jako technické demo; okolní prostředí je omezené, hratelnost bez větších vychytávek a vyskytují se různé (nejen grafické) bugy. Vzhledem k velmi ranému stádiu předběžného přístupu je to však pochopitelné a na další vylepšení snad nebude nutné příliš dlouho čekat. Do budoucna jsou slíbeny nové možnosti přizpůsobení, režim výzev, obchodování za herní měnu a mnoho dalšího. Pokud jste ovšem skalní fanoušci Bionicle, netřeba otálet a můžete se do hry pustit okamžitě. Stáhnout si ji můžete zde.

Jan Pinc

Korektor, kterého občas políbí múza. Jeho specialitou jsou hry příliš staré, nudné, obskurní nebo bizarní na to, aby kohokoliv zajímaly. Je vášnivým lovcem achievementů a rád vše dohrává na 100 %. Zbožňuje české lokalizace, alespoň tedy ty povedené. Po nocích stále ještě oplakává Adobe Flash Player a svoje stařičké PSP.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.