Herní zajímavosti

Vypínání online her - úvodka

Ross Scott bojuje proti vypínání online her

Rušení oficiálních serverů pro starší videohry je něco, na co už jsme si tak nějak zvykli. V lepším případě při něm přijdete o některé funkce (například online žebříčky), případně o celý multiplayerový prvek, takže můžete hrát jen sami.

5. 4. 2024
GameScent – úvodka

Pociťte vůni videoher díky zařízení GameScent

Od automatů přes stolní počítače až k virtuální realitě. Vývoj videoher se každým dnem žene zběsile kupředu a stále více se daří probourávat čtvrtou stěnu. Hry zaměstnávají naše smysly, co se týče zraku, sluchu a částečně i hmatu skrze haptickou odezvu.

IBM 7090

Historie a vývoj počítačů: Z tun do gramů

Dovedete si dnes představit život bez počítačů? Lidstvo se neustále snaží zpříjemnit si život a po celou historii uvádí do praxe stroje, jež by mu sloužily. Jedním z nejdůležitějších zařízení se díky penězům stala různá počítadla.

18. 1. 2024
Kungu Fu Panda

Jak by asi vypadal souboj Shreka a Kung Fu Pandy?

Po celém internetu poslední dobou řádí trailer na plánovaný film Kung Fu Panda 4. Není se čemu divit, Po se stal obrovským fenoménem a očividně velkolepé zakončení velkého Dračího bojovníka ve třetím filmu prostě nestačilo.

9. 1. 2024
Toustovač Xbox Series S – úvodka

Toustovač Xbox Series S zamířil do prodeje

Společnost Microsoft zřejmě objevila obrovskou díru na trhu, a ještě zajímavější je fakt, že jen díky rýpavým fanouškům. Poté, co byla oficiálně představena nová generace konzolí Xbox Series X/S, doslova se roztrhl pytel s posměšky připodobňujícími design Series X k ledničce.

Diablo II Resurrected recenze

Základy ekonomie ve hrách: Diablo

Filosofická otázka, co tvoří hodnotu něčeho, patří jistě k těm stále aktuálním. V tomto článku se podíváme na hodnotu předmětů v e-sportové klasice, Diablo II: Resurrected.

7. 12. 2023
DOOM – na čem všem lze hrát

Na čem všem si můžete zahrát legendární DOOM?

Herní průmysl je s každým rokem stále více na vzestupu a s přibývajícími vývojářskými studii přímo úměrně vzrůstá také počet videoher, které produkují. Dnešní hráči mají možnost vybrat si z nepřeberného množství žánrů i herních platforem, ale my se v tomto článku vrátíme kousek do minulosti.

Counter-Strike 2 náhled

Skin z CS2 se prodal za více než 100 000 dolarů

CS2 vyšlo již před pár měsíci a nese si s sebou dost negativních ohlasů. Jednoduše řečeno nová FPS od Valve neměla úplně příjemný začátek. Proč tomu tak bylo a stále je? Valve se stejně jako Blizzard u Overwatch 2 rozhodl hráčům zamezit přístup k předchozímu dílu.

29. 11. 2023

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.