Herní zajímavosti

GameScent – úvodka

Pociťte vůni videoher díky zařízení GameScent

Od automatů přes stolní počítače až k virtuální realitě. Vývoj videoher se každým dnem žene zběsile kupředu a stále více se daří probourávat čtvrtou stěnu. Hry zaměstnávají naše smysly, co se týče zraku, sluchu a částečně i hmatu skrze haptickou odezvu.

IBM 7090

Historie a vývoj počítačů: Z tun do gramů

Dovedete si dnes představit život bez počítačů? Lidstvo se neustále snaží zpříjemnit si život a po celou historii uvádí do praxe stroje, jež by mu sloužily. Jedním z nejdůležitějších zařízení se díky penězům stala různá počítadla.

18. 1. 2024
Kungu Fu Panda

Jak by asi vypadal souboj Shreka a Kung Fu Pandy?

Po celém internetu poslední dobou řádí trailer na plánovaný film Kung Fu Panda 4. Není se čemu divit, Po se stal obrovským fenoménem a očividně velkolepé zakončení velkého Dračího bojovníka ve třetím filmu prostě nestačilo.

9. 1. 2024
Toustovač Xbox Series S – úvodka

Toustovač Xbox Series S zamířil do prodeje

Společnost Microsoft zřejmě objevila obrovskou díru na trhu, a ještě zajímavější je fakt, že jen díky rýpavým fanouškům. Poté, co byla oficiálně představena nová generace konzolí Xbox Series X/S, doslova se roztrhl pytel s posměšky připodobňujícími design Series X k ledničce.

Diablo II Resurrected recenze

Základy ekonomie ve hrách: Diablo

Filosofická otázka, co tvoří hodnotu něčeho, patří jistě k těm stále aktuálním. V tomto článku se podíváme na hodnotu předmětů v e-sportové klasice, Diablo II: Resurrected.

7. 12. 2023
DOOM – na čem všem lze hrát

Na čem všem si můžete zahrát legendární DOOM?

Herní průmysl je s každým rokem stále více na vzestupu a s přibývajícími vývojářskými studii přímo úměrně vzrůstá také počet videoher, které produkují. Dnešní hráči mají možnost vybrat si z nepřeberného množství žánrů i herních platforem, ale my se v tomto článku vrátíme kousek do minulosti.

Final Fantasy VII Rebirth – jezte čokoládu Butterfinger

Jezte čokoládu Butterfinger a vyhrajte Final Fantasy VII Rebirth

Jídlo a videohry jsou dvě věci nacházející se na prvních příčkách osobních seznamů věcí, kterých by se mnoho náruživých pařmenů zkrátka nikdy nevzdalo. Když se tyto dvě položky spojí dohromady, vznikají někdy lákavé spolupráce, jako když řetězec rychlého občerstvení KFC odměňoval skiny do hry Diablo IV v závislosti na tom, kolik smaženého kuřete jste snědli.

Hororovky – Titul

Nezávislé hororovky za pár šupů

S nastávajícím svátkem plným podzimního chladu, netopýrů, pavučin a mrtvých věcí přichází ideální čas věnovat se na chvíli hororovým hrám. Pro jednou však vynechme stálice typu Dead Space, Resident Evil či Silent Hill a podívejme se místo toho na méně probírané, ale přesto nějakým způsobem známé počiny.

31. 10. 2023

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.