Retro hry

Alone in the dark - úvod

Alone in the Dark 2 – Carnby vs. posádka Bludného Holanďana

Alone in the Dark 2 je tentokrát akční dobrodružné pokračování otce survival hororu, jež bylo vyvinuto společností Infogrames. Jedná se v pořadí už o druhý díl ze série a přímé pokračování Alone in the Dark z roku 1992. Titul byl oznámen vývojáři prostřednictvím minihry nazvané Jack in the Dark (v roce 1993), která hráčům ukazovala […]

6. 2. 2024
Alone in the dark - úvod

Alone in the Dark – taťka žánru survival horor

Všichni si jistě moc dobře pamatujeme otce žánru survival hororů. Ano, není jím nikdo jiný než titul Alone in the Dark. My se dnes společně podíváme na první díl z této obsáhlé série, jež momentálně čítá šest titulů a k nimž by měl 20. března 2024 přibýt další s magickým číslem sedm.

5. 2. 2024
Gothic 2 ar

Gothic 2 – pokračování legendární série

Gothic je s námi více než 23 let. První díl dnes už legendární série s názvem Gothic 1 vyšel již 15. března roku 2001 a měl za následek boom žánru RPG. Za titulem stála (stejně jako i v následujících dílech) vývojářská společnost Piranha Bytes, která v dnešních dnech patří mezi špičku v žánru RPG z pohledu třetí osoby.

28. 1. 2024
Gothic Remake - Cover

Gothic: má remake šanci na úspěch? 

Za necelé tři měsíce to bude 23 let od vydání německého fantasy RPG Gothic od Piranha Bytes. Pro Evropu, zvláště pak pro Německo, Polsko a Rusko, to byla z historického hlediska obrovská událost, i když se to tak první týdny nejevilo.

22. 1. 2024
IBM 7090

Historie a vývoj počítačů: Z tun do gramů

Dovedete si dnes představit život bez počítačů? Lidstvo se neustále snaží zpříjemnit si život a po celou historii uvádí do praxe stroje, jež by mu sloužily. Jedním z nejdůležitějších zařízení se díky penězům stala různá počítadla.

18. 1. 2024
Quake II - cover

Quake II – recenze remasterované verze legendární střílečky

Dovolte mi na chvíli pár osobních vzpomínek: Když v závěru roku 1997 vyšel Quake II, měl jsem doma jen obyčejnou čtyři-osm-šestku. Byl to tehdy počítač starý jen něco přes tři roky a stál několikanásobek tehdejší průměrné měsíční mzdy, nicméně vývoj šel tak rychle dopředu, že už se vlastně jednalo o muzejní exponát.

5. 1. 2024
DOOM – na čem všem lze hrát

Na čem všem si můžete zahrát legendární DOOM?

Herní průmysl je s každým rokem stále více na vzestupu a s přibývajícími vývojářskými studii přímo úměrně vzrůstá také počet videoher, které produkují. Dnešní hráči mají možnost vybrat si z nepřeberného množství žánrů i herních platforem, ale my se v tomto článku vrátíme kousek do minulosti.

Risen – Cover

Risen – minulost opět povstala

V roce 2009 spatřilo světlo světa RPG Risen od německého studia Piranha Bytes, fanoušky označované jako nový Gothic. Letos v lednu se titul dočkal vydání na PlayStation, nový Xbox a Nintendo Switch.

18. 7. 2023
Gothic 1 AA

Gothic 1 – zrození legendární série

Dne 15. března roku 2001 vydává německá společnost Piranha Bytes singleplayerové RPG Gothic. Nikdo v té době patrně netušil, že se jednalo o první díl z legendární herní série. Na první pohled však bylo zřejmé, že se nejedná o tradiční hru.

17. 6. 2023

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.