Splitgate – boj

Multiplayerová akce Splitgate se již nedočká dalšího obsahu, vývojáři se soustředí na novou hru

5. 9. 2022
Zdroj náhledu: 1047 Games

Inovativní free-to-play střílečka Splitgate, často popisovaná jako mix Halo a Portalu, si za tři roky své existence vysloužila přízeň mnoha hráčů a převážně kladné reakce ze strany kritiků. Nyní však podle oznámení její autoři došli po pečlivé rozvaze k závěru, že už do ní nebudou přidávat nový obsah, a plně se soustředí na vývoj zcela nové hry. Ta bude také dostupná zdarma a užitými herními mechanikami bude na Splitgate pravděpodobně navazovat, nicméně poběží na novém Unreal Engine 5, který slibuje zásadní posun v grafice.

Vývojáři z týmu 1047 Games slibují, že Splitgate bude nadále hratelná a technicky podporovaná. Do budoucna se ještě chystají vydat menší patche opravující chyby. Jako poděkování také hráči 15. září zdarma obdrží nový battle pass. Již ale nedojde k plánovanému vydání hry na Epic Store.

Splitgate byla v režimu early accessu vydána na jaře roku 2019 na PC a o dva roky později i na PlayStation a Xbox. Hra dosud nedosáhla plné verze 1.0, což znamená, že zmiňované 15. září bude zároveň datem vydání definitivní verze i dnem ukončení vývoje.

Miroslav Libicher

S videohrami má zkušenosti už více než čtvrt století. Začínal u klasik pro DOS a arkádových automatů na poutích. Ačkoli se dlouho vyhýbal konzolím, preferuje spíše akčnější druhy her a příliš si nerozumí s multiplayerovými a kompetitivními tituly. Zajímá ho herní historie v různých světových regionech. Na hry přitom nahlíží především jako na kulturní artefakty, jejichž hlavním cílem je poskytovat hráčům nové zkušenosti a vyvolávat emoce.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.