Gears of War – Logo

Studio The Coalition pracuje na Unreal Engine 5

11. 5. 2021
Zdroj náhledu: Microsoft

Nový díl ze série Gears of War bude používat Unreal Engine 5. V důsledku toho se studio The Coalition rozhodlo neohlašovat po nějakou dobu nové projekty.  Přechod na nový Engine je pro studio velký závazek, který chtějí splnit co nejlépe. 

Studio Coalition vstoupilo do boje proti jiným titulům se svým Gears of War 4, ten jako první využil Unreal Engine 4. První tři díly oblíbené série využívala Unreal Engine 3. Novější přírůstky Gears 5 a Gears tatctis též využívají Unreal Engine 4.

Zdroj: Microsoft

„Když se podíváme na budoucí hry, jsme nadšenÍ, že můžeme pomalu začít přesouvat naše zdroje na vývoj nové generace pomocí Unreal Engine 5,“

stojí v oznámení studia The Coalition. „Gears of War byl vždy na přední straně vývoje Unreal Engine – jako průlomový titul 720p pro Xbox 360 až do loňské aktualizace pro více hráčů 120FPS pro Xbox Series X|S -  jsme nadšeni, že v této tradici budeme pokračovat vývojem UE5 pro několik nových projektů v nadcházejících letech.“Volný překlad z PC Gamer

Studio The Coalition bude do konce letošního roku vydávat obsah pro Gears 5, poté vývoj ukončí a bude se věnovat novému dílu, popřípadě jinému titulu.

Zdroj: Pc Gamer

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.