Dead Space – Logo

První pohled na remake hry Dead Space

31. 8. 2021
Zdroj náhledu: igdb.com

V srpnu bylo potvrzeno, že Eric Babtizat bude pracovat na remaku hry Dead Space, což se nesetkalo s kladným přijetím ze strany hráčské komunity. Pokud se tedy obáváte, že se náš milovaný Isaac Clarke naučí skok víry, získá orlí zrak nebo dokonce bude šplhat po věžích a odhalovat mapu plnou otazníků. Pak by pro vás mělo být dobrou zprávou, že dnes od 19 hodin proběhne na oficiálním Twitchi MotiveStudio živá ukázka ohledně Dead Space.

Je možné, že se dočkáme prvního pohledu na samotnou hru, což sami oznámili na Twitteru. Píšou v něm, že nám poskytnou velmi rané nahlédnutí do vývoje hry. Možná se také dozvíme, co všechno se změní nebo zda něco přibyde. Osobně jsem na to docela zvědavý, protože když si vzpomenu na první Dead Space, tak mi právě stísněná atmosféra naháněla husí kůži. Něco mi ale říká, že si vezmou příklad z druhého nebo třetího dílu, které byly čistou akční zábavou. Nechci říct, že by tu Atmosféra nefungovala dobře, ale oproti prvnímu dílu bylo velmi patrné, že se vydali jiným směrem. Hororové prvky byly upozaděny a soustředili se pouze na akční složku, jež byla ve třetím díle čistokrevnou střílečkou. Ale možná se mýlím a zachovávají tu skvělou hororovou atmosféru… ano, tomu bych rád věřil.

Pokud se první díl setká s příznivým ohlasem hráčů, možná se dočkáme i remaku druhého a třetího dílu. To je ale ovšem ještě velmi vzdálená budoucnost.

Pokud tedy chcete vědět, co MotiveStudio s Isaacem chystá, nastavte si budík na 19:00 a podívejte se na jejich oficiální kanál na Twitchi.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.