Nickelodeon All-Star Brawl úvodní

Nickelodeon All-Star Brawl – multiplayerová bojovka

24. 11. 2021
Zdroj náhledu: Ludosity

Téměř každý zná SpongeBoba, Želvy Ninja nebo Avatara: Posledního vládce větru. V Nickelodeon All-Star Brawl budete bojovat za postavy z těchto animáků jeden proti druhému. Postav z univerza Nickelodeonu, za které můžete hrát, se ve hře nachází dohromady dvacet a každá je svým způsobem jedinečná. Nickelodeon All-Star Brawl od vydavatelského studia GameMill Entertainment vyšla 5. října tohoto roku na platformách PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

Jedná se o arkádovou plošinovou bojovku ve 2D, která je určena až pro čtyři hráče, s nimiž budete navzájem bojovat na různých mapách. Ve hře se nachází několik různých módů, které si v naší recenzi rozebereme, stejně tak si rozebereme postavy, soubojový systém a mapy. Také se dozvíte, jestli je tahle multiplayerová mlátička stejně zábavná, jako zní její popis, a zda toho nabízí za svoji cenu dostatek, aby zabavila hráče na několik hodin.

Popis herních režimů

V Nickelodeon All-Star Brawl máte na výběr mezi třemi herními režimy – battle, arcade a online. Herní režim BATTLE slouží pro multiplayer, v tomto režimu se dále nachází tři odlišné herní módy, které můžete hrát až ve čtyřech hráčích na jedné obrazovce. První z nich s názvem „STOCK“ je klasický mód, ve kterém máte určitý počet životů. Bojujete do té doby, dokud vám životy nedojdou, a poslední přeživší vyhrává. Další mód s názvem „TIMED“ je, jak již název napovídá, na čas, takže se navzájem mlátíte do té doby, dokud neuběhne časový limit, a hráč s největším počtem obdrženého poškození prohrává. Poté tu máte mód „SPORT“, který je o tom, že máte na mapě míč a musíte nasbírat co nejvíce gólů, tým s největším počtem gólů vyhrává.

Jako menší bonus se tu nachází také mód „TRAINING“, ve si můžete procvičit a naučit se jednotlivé postavy. Hra vám nenabízí žádný tutoriál, pouze vám poskytne herní tipy, kde máte popsané, co dělají jaká tlačítka a jejich kombinace. Druhý herní režim je ARCADE, který slouží jako single-player. V tomto režimu si vyberete postavu, za kterou chcete hrát, dále si zvolíte obtížnost nepřátel a jdete do akce. Pokračujete na různých mapách, kde každá postava má proti sobě odlišné nepřátele ovládané počítačem. Pokud se vám podaří s postavičkou vyhrát sérii daných map, dostanete odznáček podle obtížnosti. Jedná se o mód, který by měl zabavit při hraní v jednom a působit jako určitý způsob výzvy, ale tento mód je spíše velmi nudná náhrada jakéhokoliv příběhu.

Zdroj: Ludosity

Režim ONLINE a shrnutí režimů

V neposlední řadě tu najdete režim ONLINE, ve kterém byste měli hrát proti dalším hráčům přes servery hry. Problém tohoto režimu bohužel je, že jej v dané chvíli téměř nikdo nehraje, takže je pro vás zcela nemožné vyhledat zápas proti dalšímu hráči. Věřím, že tento režim by mohl být zábavný, jelikož nabízí i hodnocený systém a mohl by vás u hry nějakou chvíli udržet, ale bohužel – nejspíše kvůli vysoké ceně hru vlastní málo hráčů a tento herní režim si ani nespustíte.

Nickelodeon All-Star Brawl nenabízí bohužel mnoho zábavných herních režimů, které by vás po chvíli neomrzely. Pokud jste si tedy chtěli užít souboje v režimu jednoho hráče proti počítači nebo online, hra vás spíše zklame a omrzí velmi rychle, jelikož největší zábava módů tkví hlavně v multiplayeru s více hráči. Chybí mi zde nějaký režim odměn, který by vám odemykal více postav nebo jejich nové kosmetické vzhledy. Mohlo by to být právě za plnění herních výzev a módů, hru by to dle mého trochu uživilo a nutilo by vás to strávit v ní více času.

Zdroj: Ludosity

Hratelné postavy a soubojový systém

Ve hře se nachází dvacet postav z univerza Nickelodeonu, za které můžete hrát. Mezi hratelné postavy patří např. SpongeBob, Sandy, Aang, Korra, Leonardo a Nigel Thornberry. Postavy, za kterých máte na výběr, jsou velmi dobře zpracované a je zábavné za ně hrát. Je však velká škoda, že se jich ve hře nenachází více, jelikož si myslím, že vývojáři mají velké možnosti a mohli by do hry přivést více postav ze známých seriálů od Nickelodeonu. Pohyby a zbraně postav jsou ikonické, jak je známe z animáků, a líbí se mi, jak se vývojáři snažili toto přenést do jejich hratelnosti. Právě díky jedinečným pohybovým sadám a útokům inspirovaným animáky má každá postava svoji osobnost a svůj individuální styl hratelnosti, což je činí zábavnými. Hra má odlišné ovládání oproti jiným bojovkám, jako je Mortal Kombat, jelikož tu máte spoustu různých úhybů, které kombinujete se skákáním, abyste se na plošinách udrželi co nejdéle a jen tak z nich nespadli. Soubojový systém v Nickelodeon All-Star Brawl je tedy o tom, abyste ostatním hráčům způsobili co nejvíce poškození a pokusili se je nějak vytlačit z plošiny tak, aby dopadli na okraj obrazovky a vybuchli. V průběhu souboje se budete snažit co nejvíce uhýbat a učit se různá komba postav, abyste byli lepší než váš nepřítel.

Zdroj: Ludosity

Mapy, grafické zpracování a optimalizace

Map se nachází v Nickelodeon All-Star Brawl dohromady dvacet, z nichž skoro každá je něčím odlišná. Najdete tu mapy s pohybujícími se plošinami i mapy, kde plošiny stojí na místě. Úrovně jsou celkově navrženy spíše proti vám, což je tvoří docela otravné. Na mapách se nenachází žádné předměty, není žádný způsob, jak byste mohli s daným prostředím interagovat. Mapy jsou za mě spíše zklamáním – přestože lokace jsou známé právě ze seriálů, vývojářům se úplně nepovedly, působí prázdně a nudně.

Grafika hry se mi líbí, hodí se k animovaným postavičkám a působí ve hře příjemně. Jedinou drobností, co bych vytknul, jsou občasné bugy modelů postav, jelikož u nich vidíte, jak máte třeba půlku chodidel v podlaze. Hra je jinak velmi plynulá, graficky nenáročná a akci vám nekazí žádná padající fps. Ve hře máte různé druhy herního nastavení i přizpůsobitelnost ovladače, také jednotlivé herní módy si můžete přizpůsobit, za mě plus.

Zdroj: Ludosity

Nickelodeon All-Star Brawl je zábavná multiplayerová 2D mlátička, které se povedl soubojový systém a hratelnost za jednotlivé postavy. Hra má bohužel dost problémů, a to především málo herních režimů, nemožnost hrát online, málo postav, nudné mapy a za to, co nabízí, vysokou cenu. Záleží tedy na vás, co od hry očekáváte, protože pokud hledáte multiplayerovou bojovku, máte dostatek ovladačů i kamarádů a chcete prostor, kde se můžete navzájem pobít ve čtyřech hráčích hlava nehlava, hru si užijete. Pokud jste však single-playerový hráč, hledáte hru podobnou Super Smash Bros, chcete si užívat online zápasy, anebo zkoušet režim ARCADE, tento titul spíše není pro vás. Hru bych tedy doporučil na gaučovou party s kamarády, ale stejně bych s koupí radši počkal, než vývojáři přidají nové hratelné postavy, anebo než se objeví nějaká sleva.


Recenzi pro Gaming Professors napsal Samuel Pernica.

Klady
  • dobrý soubojový systém
  • zábava ve více hráčích
  • pěkné grafické zpracování
  • dobrý výběr postav
Zápory
  • rychle omrzí
  • vysoká cena
  • málo obsahu
  • nudné mapy
  • nemožné ovládání na klávesnici
Platforma PC
  • Datum vydání 05.10.2021
  • 0.0

    Doporučujeme

    Gaming Professors

    Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

    Sledujte nás:

    © 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.