RimWorld intro

RimWorld získá nové DLC – Biotech

12. 10. 2022
Zdroj náhledu: igdb.com

Chystané rozšíření oblíbené manažerské hry RimWorld s názvem Biotech vyjde ještě tento měsíc a přinese mnoho změn. První novinkou jsou děti a možnost rozmnožování. Podle informací je možné, aby vaši kolonisté otěhotněli přirozenou cestou nebo technologickými prostředky… Ne, mod 18+ nečekejte. To svým způsobem zvýší obtížnost hry, protože jim budete muset zajistit bezpečný život a dostatek tepla, jídla a hraček, ale tím to nekončí. Jak všichni víme, děti prostě rostou, a to platí i v RimWorldu. Zkrátka budete muset své děti naučit, jak přežít, a vytvořit jim školní prostředí, kde se jim dostane jen toho nejlepšího vzdělání.

Roboti a hromady znečištění

Další novinkou jsou tzv. mechanici, co dokáží ovládat pomocí speciálního čipu v hlavě mechanoidy. Těchto polooživlých strojů bychom se měli dočkat ve dvou variantách, a to v dělnické a bojové. Jak už je předem jasné, dělničtí mechanoidi vám budou pomáhat při výrobě zboží, zachraňovat či ošetřovat kolonisty, stavět a opravovat budovy a mnoho dalších užitečných věcí. Jedná se poměrně o dost fajn vychytávku, která vám usnadní spousty práce a času. Bojoví naopak budou přemáhat vaše otravné protivníky pomocí velikého počtu nebo skrze štíty, které darují vašim kolonistům.

Zdro: Ludeon Studios

Problémem však je, že abyste tyto roboty získali, musíte je vytvořit ve speciálních high-tech gestátorových nádržích, což způsobuje znečištění. Znečištění má za následek, že se okolní organické objekty, jako jsou rostliny, zvířata či lidé, začnou otravovat (pomalu umírat), a vy přece nechcete přijít o svého mazlíčka. Zároveň to přináší i další nevýhody, protože pokud vaše základna funguje na solární panely, budete se s nimi moci rozloučit – znečištění totiž blokuje sluneční paprsky prostřednictvím smogu.

Problémů, které s sebou nese výroba těchto speciálních jednotek, je samozřejmě mnohem více. Existují ovšem způsoby, jak se s nimi vypořádat. Zajímavé na tom všem je, že kromě těchto pomocníků budou do hry přidáni tři mechaničtí bossové. Každý z nich by měl mít charakteristickou zbraň a schopnost, takže by nemělo být snadné je porazit. Pokud vás zajímá, zda se vyplatí s nimi bojovat, odpověď zní ano, protože z jejich těl budete moci extrahovat prastarou technologii, která vám umožní vylepšovat vaše jednotky.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.