EA app - prostředí

Origin je mrtev, ať žije EA app!

8. 10. 2022
 

Oficiální náhrada za více než deset let starého klienta od EA je připravena ke spuštění. EA app má být jednodušší, spolehlivější a rychlejší, tak uvidíme.

Nová aplikace od EA, která velmi brzy nahradí nynější Origin, byla oznámena již v roce 2020. Po dvou letech, po fázích testování, je připravena k použití a vydání. EA app se tedy stále nachází ve fázi beta, nicméně již brzy by měla být uvolněna plná verze a nahradit dosluhujícího klienta Origin.

EA app - prostředí

Nová aplikace od EA slibuje přehlednější prostředí a rychlejší i plynulejší fungování než jakákoliv dosavadní verze Originu. EA app samozřejmě nabídne klasické funkce, jako jsou automatické aktualizace a stahování her na pozadí, ale také možnost sdílení seznamu přátel z jiných herních klientů a platforem. Aplikaci tak bude možné propojit se Steamem, ale i s účtem Xbox či Playstation.Přechod z Originu by měl být velmi jednoduchý a dle slov EA bude k aktualizaci stačit pár kliknutí. Všechna data budou automaticky převedena, tudíž bychom v EA app měli pokračovat tam, kde s Originem skončíme. Každý uživatel by měl brzy obdržet tzv. pozvánku, pomocí níž se k nové aplikaci snadno dostane. Přechod ovšem nemusíte provádět ihned, Origin bude i po vydání EA app ještě nějakou dobu k dispozici a funkční.

Pokud máte zájem si aplikaci EA app vyzkoušet již nyní, můžete ji stáhnout pomocí tohoto odkazu. Upgrade vám však prozatím nedoporučujeme, jelikož instalátor automaticky bez vašeho souhlasu smaže Origin, což bude představovat problém především pro zakoupené hry od EA na jiných platformách. EA app totiž prozatím nepodporuje hraní her na Epicu nebo Steamu a při spuštění hry vám vždy vyskočí chybová hláška o absenci Originu.

Stanislav Hřiba

Hraní se věnuje asi 13 let. Jeho první hry byly Counter-Strike 1.6 a série Hitman. V současnosti hraje hlavně simulátory a závodní hry, ale neodolá občas taky nějaké střílečce nebo kvalitnímu RPG. Nemá rád strategie nebo kontroverzní hry s erotikou. Většinu času hraje na PC, občas zapne i nějakou exkluzivitu na Switchi. Přispíval by rád články a recenzemi právě se závodní či simulátorovou tematikou.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.