bum-bum-burrito

Jak se hraje Bum Bum Burrito

12. 10. 2022
 

Bum Bum Burrito je další párty hra od tvůrců slavných Výbušných koťátek, kterou na český trh vypustilo vydavatelství Blackfire. Spoustu fanoušků od doby, co tato hra zavítala na naše prodejní pulty, trápí otázka, v čem je rozdíl a proč si kupovat jedno, když už mám druhé. Obě hry mají poměrně jednoduchá pravidla. Ve Výbušných koťátkách nicméně nečekáte, že něčím dostanete po kebuli. V Burritu se to ovšem stát může…

Jak se to hraje

Každý hráč má na ruce 5 karet, po své pravici dobírací balíček, a doleva, svému sousedovi, hází karty, které se mu nehodí. Jinými slovy – váš odhazovací balík je dobíracím balíčkem vašeho souseda nalevo.

Získávání bodů je jednoduché. Musíte si dobírat karty napravo a odhazovat nalevo, a jakmile máte na ruce trojici stejných karet, hodíte si je na svou bodovací hromádku.

Tohle všechno probíhá naráz, v reálném čase. Žádné tahy, žádné hraní na kola. Všichni dělají všechno současně.

Herní kartičky a pravidla

Kartičky typu Pesorubec (Logger Dogger), Žárlidůza (Jelly Jelly) a Mňauvička (Meow Cow) slouží primárně k tomu, aby vás pobavily obrázkem dřevorubce s psí hlavou, žárlivých medúz a nebo krávy s hlavou kočky. Zároveň vás odmění jedním bodem za každou odhozenou sadu tří stejných karet.

Zato speciální karty jako Rvačka, Válka či Souboj vám nejen dají dva body, ale také vás konečně přinutí použít onu dvojici trhlých burrit, která vás svými debilními úsměvy z plastového okénka pravděpodobně nalákala i ke koupi této hry.

Jakmile zahodíte tři karty rvačky ve stejné barvě, zařvete slovo „Rvačka“ a oba vaši sousedi musí okamžitě popadnout burrita ze stolu a hodit jimi po sobě. Karty Válka platí pro všechny a Souboj vyvolá mezi dvěma hráči klasický westernový burrito duel.

Každý, kdo takový souboj či válku prohraje, dostane povinně jeden žeton modřiny, který mu na konci odečte jeden bod z celkového skóre.

Naše dojmy ze hry a hodnocení

Jistou nevýhodou při hraní hry je hygiena. Ne vždy totiž chcete dostat po ústech něčím, co se před chvílí válelo po zemi nebo čím váš soupeř dostal perdu do rozkroku. Doporučujeme tedy při každém užití (nebo alespoň před každou hrou) obě burrita pečlivě omýt.

Zároveň přikládám varování, že při velmi hrubém zacházení, jakého jsou schopni zejména dospělí v podnapilém stavu, může poměrně rychle dojít k jejich poškození. Našemu burritu třeba kámoš málem utrhnul voko.

Bum Bum Burrito je adrenalinová akční hra svádějící k nadměrné agresivitě, vhodná zejména pro děti a pro dospělé v pokročilých stádiích opilosti, ideálně v otevřených prostorách.

P. S.: Skalní fanoušky určitě potěší informace, že na trhu na ně již čeká i neméně epický sequel Bum Bum Avokádo (Throw Throw Avocado). Zatím však pouze v angličtině. To, zda se Blackfire či jiný český vydavatel ujme lokalizace a naváže na dědictví tak bombastického herního trháku, totiž stále zůstává otázkou.

Tagy:

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.