Mass Effect Legendary – omni blade

Mass Effect 4: máme očekávat velké věci?

13. 1. 2023
Zdroj náhledu: igdb.com

Mass Effect 4 je velmi očekávaným titulem od studia Bioware a není těžké pochopit proč. Tento akční vesmírný titul z pohledu třetí osoby, do kterého jsou zakomponovány prvky RPG, si během let vybudoval početnou fanouškovskou základnu díky dobře napsanému příběhu. Původní trilogie úspěšně kombinovala všechny prvky, jaké hráči milují: skvělou akci, sympatické postavy, minihry, romantiku, atmosféru a schopnost vyvolat různé emoce.

Rychlá historie od Gaming Professors

Poslední díl s názvem Andromeda vyšel v roce 2017 a tím to všechno skončilo. Mass Effect: Andromeda se odchýlil od původní trilogie způsobem, který měl za následek negativní ohlasy fanoušků. Přestože se vývojáři snažili zachovat ducha série, nedokázali překonat vysokou laťku, již si sami nastavili. Problémy Andromedy se neomezovaly jen na odlišnosti od původních dílů, ale také na oblasti grafiky, příběhu a nudných postav. Jediné, co bylo na hře skvělé, byly její bojové efekty. Kvůli malému zájmu hráčů společnost Electronic Arts další pokračování Mass Effectu zastavila.

Toto pozastavení ovšem nebylo skutečným přerušením, protože Bioware současně pracovalo na zcela nové IP s názvem Anthem, na níž závisela budoucnost populární série Mass Effect. Anthem byla multiplayerová záležitost, v níž se hráči vžili do role pilotů robotických obleků a společně s ostatními uživateli bojovali proti příšerám a sbírali různé předměty v otevřeném světě. Ukázky, které Bioware prezentovalo, byly fantastické, ale finální produkt byl pravým opakem. Nakonec musel být Anthem zcela zrušen a hru si už nemůžete koupit. O tři roky později studio Bioware oznámilo, že pracuje na novém projektu ze světa Mass Effectu, EA se pravděpodobně rozhodlo, že je ten správný čas se k populární sérii vrátit.

Dočkáme se velkých věcí?

Vraťme se do současnosti, kde ředitel projektu Michael Gamble na svém twitterovém účtu naznačil, že se pro Mass Effect chystají velké věci. Tato zpráva okamžitě vyvolala lavinu spekulací o tom, co můžeme očekávat a jakým směrem se hra bude ubírat. Někteří fanoušci se pravděpodobně domnívají, že odhalí tajemnou zprávu, jako tomu bylo v listopadu loňského roku, kdy Bioware vydalo krátký teaser.

Tomu předcházelo zveřejnění krátkého videa s vesmírnou lodí Normandy, kterou hráči mohou znát z původní trilogie, na hlavním účtu Bioware, kde byla uvedena věta: „Má někdo na letošní rok velké cestovní plány?“ Tento tweet následně převzal Michael Gamble, aby na něj reagoval slovy: „Kdyby tak věděli, kam máme namířeno.“ Vývojáři bohužel neposkytli žádné další informace, proto můžeme jen spekulovat, jako většina fanoušků, o tom, co by to mohlo znamenat. Naznačuje Bioware nový trailer nebo odhalení hlavní postavy? Budou představeny vedlejší postavy nebo část samotného příběhu? Nakonec na tom možná nezáleží a tvůrci hry se jen snaží udržet nový Mass Effect v povědomí veřejnosti a nenechat na něj zapomenout.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.