Bushfires Animal Rescue – logo

Bushfires: Animal Rescue záchrana nebohých zvířat

2. 4. 2021
 

Australskou divočinu pohltil požár a ničí všechno živé, bohužel i bezbranná zvířata, která jsou na smrt vyděšená. Proto na scénu přicházíte vy, abyste tato nebohá stvoření zachránil před krutým osudem. Bushfires: Animal Rescue nám přineslo slovenské studio Flying Butter Games a titul je prozatím k vyzkoušení zdarma v předběžném přístupu.

Bushfires: Animal Rescue bude mít několik úrovní

Mapa je rozdělena na dvacet jedna misí, ale v této fázi hry si můžete zatím vyzkoušet jen pět. Nejspíše vám to přijde málo, ale nebojte se, každou úroveň musíte projet víckrát, abyste získali tři hvězdičky. Přeci jenom jde o záchranu nevinných zvířátek, takže tři hvězdičky a plný počet záchrany je nutností. Herní dobu natáhne samotné získávání plného počtu hvězdiček i záchrana všech zvířat v dané lokaci.

Bez pořádného vozidla není záchrana možná

Pro záchranu budete potřebovat pořádné vozidlo, bez kterého se jednoduše neobejdete. Každé vozidlo má své unikátní statistiky – život, vodu a rychlost. V rámci předběžného přístupu si zatím můžete vyzkoušet jen tři vozidla, ale v plné verzi můžou přijít i další. Jakmile jste si vybrali své záchranářské vozidlo, můžete si ho ještě nabarvit pěti různými barvami. 

Jak jsem zmínil, vaším úkolem je záchrana všech zvířat, která jsou v dané úrovni. Na to budete používat odchytovou síť, u které ovlivňujete vzdálenost hodu. V pozdějších misích budete potřebovat vodu, abyste se dostali do dalších lokací a k uvězněným zvířatům. Mějte ale na paměti, že vaše vozidlo nemá neomezené životy a dlouho nevydržíte. Stejně tak i voda není neomezená, ale tu naštěstí můžete načerpat u vodních pump. V plné verzi můžou přijít ještě další mechaniky, co budete potřebovat, abyste splnili váš naléhavý úkol.

Můžete se o zvířatech něco málo dozvědět

Zachráněná zvířata se vám zapisují do vašeho deníku, kde si o nich poté můžete něco málo přečíst. Opět kvůli předběžnému přístupu máte zatím k zachránění jen pouštní druhy, ale v plné verzi přijdou ještě tropické, subtropické a z oblasti savany. Podle mě se ve finální verzi hry budeme moci ještě dozvědět něco ohledně samotných lokací, o vegetaci a možná jak častá jsou tam ohniska.

Na to, že je titul v předběžném přístupu, toho nabízí docela dost, abyste si osahali a pochopili herní mechaniky. Grafické zpracování je taky velmi pěkné a jsem upřímně zvědavý, jak se tvůrci vypořádají s dalšími regiony. Nenarazil jsem ani na žádné bugy, která by ovlivňovaly samotnou hratelnost či mechaniky. Tvůrcům budeme držet palce, aby jim šlo všechno bez jakýchkoliv komplikací.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.