Bloodborn – logiáš

Fanoušci Bloodbornu zuří

6. 10. 2022
Zdroj náhledu: igdb.com

Zpráva o chystaném remaku Horizon Zero Dawn fanoušky populárního titulu Bloodborne rozzuřila. Fanoušci Bloodbornu dlouho doufali, že se titul dočká vlastního remaku/remasteru a následného portu na PC, jako tomu bylo v případě The Last of UsSpider-ManaDays Gone a zejména dřívějších dílů Dark Souls. I přes poměrně velkou poptávku ze strany hráčů však společnosti Sony a FromSoftware zatím nezveřejnily žádné informace o tom, zda plánují remake nebo alespoň PC port.

Když se nad tím zamyslíte, nedává to příliš smysl. Bloodborne, který vyšel v roce 2015, byl pro FromSoftware velmi důležitou hrou, protože se v ní rozhodli změnit herní mechanismy, které byly představeny v Demon's Souls z roku 2009. Obranné mechaniky byly nahrazeny agresivnějším stylem boje zblízka a nedopadlo to vůbec špatně. Vzhledem k tomu, že původní dva tituly Dark Souls se dočkaly svých remasterů, včetně Demon's Souls na PS5, fanoušci přirozeně očekávali podobnou verzi i pro Bloodborne, jenže ani po sedmi letech se tak nestalo.

Podle zprávy zahraničního magazínu Kotaku jsou někteří fanoušci Bloodbornu rozzuření, protože titul, který vyšel v roce 2017, se údajně dočká remaku. Tomu nepomáhá ani fakt, že Horizon Zero Dawn už má svůj vlastní port na PC, zatímco Bloodborne nikoliv. Ke všemu se vyjádřil populární youtuber a dabér Yong Yea, ten na svůj twitter napsal: „Jak to, že dáváme přednost remasteru/remaku Horizon Zero Dawn před BLOODBORNE nebo jakýmkoliv jiným IP titulem pro PlayStation, který je už příliš dlouho neaktivní?“

Alanah Pearceová, spisovatelka ze studia Santa Monica, reagovala na Yongova slova svou teorií, že pro Sony je pravděpodobně mnohem snazší vytvořit remastery než spolupracovat se společností FromSoftware. Na této teorii může být něco pravdy. PC modder Lance McDonald nedávno prohlásil, že port nebo remaster Bloodbornu by byl opravdu snadný a vyžadoval by pouze změnu dvou řádků herního kódu. Proč tedy Sony nezajistí pro Bloodborne modernější vzhled, ale raději dá přednost pět let staré hře? Odpověď je pravděpodobně jednodušší, než si myslíme, a to peníze. Vzhledem k tomu, že FromSoftware nyní obrací svou pozornost k populárnímu Elden Ringu a novému projektu, který se snaží vrátit starší titul Armored Core z roku 1997, není jasné, zda se fanoušci Bloodbornu někdy dočkají remasteru či portu na PC.

Michal Mráz

Hraní her podlehl už jako malý kluk díky svým retro srdcovkám jako byl Doom, Quake, Wolf a Duke Nukem. Skoro žádný žánr mu není cizí, ale nejraději má RPG, FPS a TPS hry. Jeho seznam dohraných her je delší než účtenka nákupu za doby korony. Jakmile vyjde nějaká nová hra jeho gusta, ihned se po ní sápe.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.